Här pågår mitt senaste webb-projekt. Jag är fortfarande osäker på hur allt skall se ut. Men jag har i alla fall tänkt lägga ut lite material från mina FN-tjänstgöringar och har börjat med mina Libanon missioner under 1987.

Bakgrund

Eftersom jag till och från har hållit på med lite släktforskning de senaste åren så följer här en lite resa bakåt i tiden. Jag föddes 1961 och mina föräldrar Kjell och Mait bodde just då i Marmaverken utanför Söderhamn i södra Hälsningland.

Min mors föräldrar, Rickard och Greta(Margreta)Svensk härstammar båda från Hanebo socken. Min morfars föräldrar var Anders Petter Svensk och Margreta som föddes Jönsdotter.

Min morfars farfar hette Per Svensk och var indelt soldat i Hanebo socken. Per var gift med Karin och tillsammans hade de 4 barn, Anders Petter, Karin, Anna Kristina och Lars Olof.

Pers far hette även Per Skönblom och även han var indelt soldat i Hanebo socken. Per Skönbolm var född den 13 juli 1803 i Hanebo socken och han var gift med Anna Olsdotter. Tillsammans hade de barnen Olof, Karin, Lars och Per.

Min Fars föräldrar hette Lars Edvard Mindor och Ida Katarina Bodell, min farmor föddes med efternamnet Söder i Alfta socken. Min farfar föddes i Skogs socken i Södra delen av Hälsningland.

Farfars far hette Per Emil Mindor och min Farfars mor hette Marta, Marta härstammade från Trönö och Emil från Grönviken i Ockelbo socken som ligger precis på gränsen till Skogs socken.

Farfars farfar hette Lars Bodell och tillsammans hade de två barn, Per Emil Mindor och Anna Sofia Emerentia.

Farfars farfars far hette Per Bodell, men Bodell var ett namn som han fick när han blev indelt soldat. Per hade flera efternamn under sitt liv. Han föddes som Per Persson eftersom hans far hette Per och eftesom även han var indelt soldat med soldatnamnet Tagg så blev det Per Persson Tagg och så småningom fick han sitt eget efternamn Bodell, som släkten fortfarande bär. Per var gift med Sofia Danielsdotter och tillsammans hade de 7 barn, Kajsa, Gölin, Per, Lars, Jan, Karin och Anders. Per var soldat nummer 28, Säbyggeby/Norrbo rote i Ovansjö kompani vid Hälsinge regemente.

Farfars farfars farfar hade även han en hel del efternamn, Per Persson Bogren Tagg och även han var indelt soldat föddes den 9 juni 1793. Han var gift med Karin Persdotter och tillsammans hade de barnen Per, Anders, Lars, Karl och Jan-Erik.

Detta var en liten snabb genomgång att min härkomst och det man kan säga är att jag härstammar egentligen från Hanebo och Ockelbo socken med lite inslag från andra socknar i södra hälsningland.